Velkommen til min blog

Jeg er glad for, at du kigger forbi.

Dette er en typisk DIY-kreablog med forskellige ting. Mange af dem kan man hygge med at lave der hjemme sammen med ungerne. Jeg samler gerne ungerne eller inviterer et par veninder til kreativ-eftermiddag. Det er en super hyggelig måde at mødes ☺ Yderligere kan der fra tid til anden snige sig et indlæg ind omkring ting og forhold, der bare har fanget min opmærksomhed ☺

Du er meget velkommen til at lægge en hilsen ♥

---
I am glad that you are visiting.

This is a typical DIY creative blog with various things. Many of them you can make at home with the kids. I like to gather my kids or invite a few friends to creative-afternoon. It's a super nice way to be together ☺Additionally, from time to time, there will be post about things and situations that just caught my attention, and I would like to share ☺

You are very welcome to comment on the posts

onsdag den 17. november 2010

Dansk tradition, Roelygter

Med gloende kul mellem Helvede og Himmerig
Drukkenbolten, der narrede Fanden

Han drak, bandede og svovlede, og levede i det hele taget et alt andet end gudfrygtigt liv. Sådan fortæller sagnet om ”Stinky Jack”, som engang faldt i druk med selveste Fanden. Sagnet lyder, at Jack ikke ville betale for sine drikfældige udskejelser, og at han derfor fik Fanden til at forvandle sig selv til en sølvmønt, som han kunne betale med.
Men i stedet for at betale med mønten lagde Jack mønten i sin pung - hvor der tilfældigvis også lå et kors. Det betød, at Fanden ikke kunne antage sin sædvanlige skikkelse. Men korset blev til sidst fjernet. Til gengæld lovede Fanden ikke at genere Jack i et helt år.

Året efter narrede Jack igen Fanden. Denne gang fik han Fanden til at kravle op i et træ, og da han var kommet op i træet skar Jack et kors i træets stamme, så han ikke kunne komme ned igen. Igen måtte Fanden indgå en aftale med Jack og denne gang kom til at gå ud på ikke at genere Jack i de næste ti år, samtidig med at Fanden heller ikke ville kræve Jacks sjæl.

En roe med Helvedes ild
Da Stinky Jack efter sin død stod foran Himmerigets port blev han, ikke overraskende, afvist på grund af sit ukristelige liv og levned. Hvad værre var: Han blev desuden herefter afvist i Helvede på grund af sin gamle aftale med Fanden.
Fanden var dog barmhjertig og ville ikke lade sin gamle drikkekammerat vandre i mørke. Derfor gav han ham et stykke glødende kul, som Jack lagde i en udhulet roe. Med lyset fra den glødende roelygte måtte han nu, til evig tid, vandre mellem Helvede og Himmerig.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar